Volledig scherm
© StockExchange

Lekkerste koffie van Overijssel komt volgens AD Koffietest uit Hengelo

HENGELO - De beste koffie van Overijssel haal je volgens de AD Koffietest bij Meesterlijke Koffie & Thee aan de Drienerstraat in Hengelo. Met als eindcijfer een 8,5 staat de barista op plek 10.

Over de koffie zegt de jury: ,,De koffie is goed in balans. Complexiteit van smaken komt goed tot uitdrukking. Mooie combinatie met chocolade."

Vierde keer
Het is de vierde keer dat de koffie van Bas Meesters de lekkerste van Overijssel is. ,,Ver weg van al het modieuze koffiegedoe doet Bas Meesters zijn ding: gewoon heerlijke koffie presenteren. De winkel is een bezoek zeker waard. Gewoon een keer doen", aldus de jury. Op Facebook laat de koffiezaak weten ,,Zeer blij en trots" te zijn.

De Tijd
Twee andere zaken in Twente komen er iets minder goed vanaf. Bij Café De Tijd in Oldenzaal zou de cappuccino eruit zien alsof iemand een 'natte scheet' heeft gelaten en komt niet verder dan een eindcijfer 4,5. De Burger King in Enschede scoort slechts een 4. De jury zegt over de koffie:..Het ziet er redelijk uit, maar smaakt verschrikkelijk: naar papier en heel erg bitter. Waar is de prullenbak?"

De winnaar van de AD-koffietest 2016 is Coffee Mundo The Library uit Sittard. De jury geeft de Limburgers een 10.

Bekijk hier de uitslag van de Koffietest 2016

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.