Leo Janssen bij de 'witte huuskes' aan de Sleedoornstraat waar hij geboren is. „Aan de Twekkelerweg was een openbare school. Maar ik moest als kind lopend naar de katholieke school bij de Industriestraat. Echt achterlijk.”
Volledig scherm
PREMIUM
Leo Janssen bij de 'witte huuskes' aan de Sleedoornstraat waar hij geboren is. „Aan de Twekkelerweg was een openbare school. Maar ik moest als kind lopend naar de katholieke school bij de Industriestraat. Echt achterlijk.” © Robin Hilberink

Leo Janssen is bezig met zijn laatste maanden in Hengelose gemeenteraad: ‘Het raadswerk doet er toe, maar je invloed is heel summier’

HENGELO - Onafhankelijk gemeenteraadslid Leo Janssen stopt aan het eind van deze raadsperiode. Als hij begin volgend jaar raadslid af is heeft hij er veertien jaar opzitten. In de raadszaal gaat het altijd over anderen. Met de klapstoel bij de hand gaat het voor de verandering eens een keer over Leo Janssen zelf. 

 1. Waarom politie geen foto toont van Johan S. & 5 andere vragen over jacht op Hengelose nep-cateraar
  PREMIUM

  Waarom politie geen foto toont van Johan S. & 5 andere vragen over jacht op Hengelose nep-cateraar

  HENGELO - ‘Zo’n meesteroplichter nog wat sparen door niet de foto te tonen? Wat een idioterie!’ En: ‘Laat gewoon zijn gezicht zien zonder geblur!’ Zomaar een greep uit de reacties op Facebook na de berichtgeving van De Twentsche Courant Tubantia/Tubantia.nl over de voortvluchtige oplichter Johan S., die in Twente tientallen particulieren en bedrijven heeft gedupeerd. Maar waaróm wordt zijn foto niet getoond? Daaraan liggen diverse argumenten en dilemma’s ten grondslag.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.

Poll

Er moet een kinderburgemeester komen voor Hengelo

 • Ja, kinderen moeten kunnen meepraten over beleid dat hen aangaat (22%)
 • Ja, maar alleen als ceremoniële functie bij evenementen (6%)
 • Neutraal: leuk als er een kinderburgemeester komt, maar zo is het ook prima (17%)
 • Nee, kinderen hebben onvoldoende inzicht in wat het beste is voor de maatschappij (55%)
551 stemmen