Volledig scherm
Leo Janssen. © Wim Corduwener - DTCT

Leo Janssen keert ‘gratis’ terug als raadslid in Hengelo

HENGELO - Leo Janssen, de oprichter van LokaalHengelo, keert terug in de gemeenteraad. Dat heeft de partij donderdagmorgen bekendgemaakt.

Janssen neemt de plaats in van Gerrit Megelink, de fractievoorzitter van LokaalHengelo die om gezondheidsredenen heeft moeten besluiten om te stoppen als raadslid.  Henk Vosmeijer was de eerst aangewezene om hem op te volgen. Hij stond bij de verkiezingen van 2018 op de derde plaats van de kandidatenlijst. Maar Vosmeijer heeft bedankt voor de eer.

Wikken en wegen

Daarmee kwam Janssen in beeld, als nummer 5 van de kandidatenlijst. ‘Na veel wikken en wegen’, aldus het persbericht van LokaalHengelo, heeft hij besloten om de ontstane vacature in de fractie op te vullen.

Hartverwarmend

‘Het is een moeilijke en zware beslissing voor hem geweest’’, meldt de partij. ‘Het zijn de vele hartverwarmende reacties van de Hengelose samenleving, maar vooral ook goede en diepgaande gesprekken met mensen die dicht bij hem staan, die hem hebben doen besluiten om voor de resterende raadsperiode (2 jaar) wederom zitting te nemen in de gemeenteraad en zich in te zetten voor Hengelo en haar bewoners.’

Drie partijen

Janssen maakte eerder al 12 jaar deel uit van de gemeenteraad, van 2006 tot 2018. Voor drie verschillende partijen: PvdA, ProHengelo en LokaalHengelo.

Goed doel

Voor het geld doet hij het niet. Janssen heeft besloten om zijn maandelijkse netto raadsvergoeding te bestemmen voor een goed doel, voor plaatsseelijke stichtingen of verenigingen. Zijn eerste vergoeding gaat naar het koor Zingen voor je Leven Twente. een koor dat is opgericht door mensen die kanker hebben of hebben gehad. Afgelopen jaar werd Janssen zelf in zijn naaste omgeving ook met die ziekte geconfronteerd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.