Volledig scherm
Alle leerlingen van de Anninksschool hielpen gistermorgen mee met het planten van bomen en struiken. © Lars Smook

Leren van en over natuur in Hengelo’s eerste tiny forest

HENGELO - De Anninksschool heeft er sinds gisteren een leslokaal bij. Geen lokaal in de traditionele zin van het woord, maar een soort openluchtlokaal in de vorm van een minibos: het eerste tiny forest van Hengelo.

Het was nat en koud, maar het enthousiasme van de leerlingen was er niet minder om. Fanatiek gingen ze gistermorgen aan de Bergweg in de regen aan de slag met het planten van een slordige zeshonderd bomen en struiken voor het tiny forest naast hun school.

Het Anninkbos

Wethouder Mariska ten Heuw en schooldirecteur Ben de Vlugt namen de aftrap voor hun rekening, samen met Sam en Rojin: de jongste en de oudste leerling. Namens de leerlingenraad mocht Emma de naam bekendmaken: Het Anninksbos.

Een tiny forest is een dichtbegroeid inheems bos, ter grootte van een tennisbaan. Struiken en bomen worden dicht op elkaar geplant. Het minibos zorgt voor verkoeling op warme dagen, meer biodiversiteit en waterberging bij zware regenval.

Beleven

Het tiny forest past heel goed bij het onderwijs van de Anninksschool, waar veel aandacht wordt besteed aan de natuur. „Dat kun je doen via boekjes, maar het gaat erom dat kinderen de natuur beleven en ervaren”, zegt leerkracht André Gilara.

Daarom richt de school ook een moestuin in en ligt er een plan klaar voor een groen schoolplein, maar daarvoor moet de school nog 30.000 euro bij elkaar zien te krijgen. Maar dat komt wel goed, verzekert directeur De Vlugt.

Het Anninksbos is tot stand gekomen met steun van IVN Natuureducatie, de provincie Overijssel en de gemeente Hengelo.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.