Volledig scherm
Zangfietspad

Liedjes meebrullen in Hengelo op 'zangfietspad' F35

HENGELO - Als het een beetje meezit, beschikt Hengelo binnenkort over een heus 'zangfietspad'. Daarop kunnen fietsers zonder schroom en uit volle borst hun favoriete nummers meebrullen. Er ligt al een voorstel voor de route: fietssnelweg F35 tussen Hengelo en Enschede.

De initiatiefnemer, Tijs Jagers, zelfbenoemd ambassadeur van Hengelo, meldt dat het idee enthousiast is ontvangen bij de gemeente. Het kost dan ook weinig. "Er hoeven alleen maar een paar bordjes te worden neergezet." Die bordjes staan inmiddels al in enkele gemeenten met een zangfietspad. De tekst: 'Hier mag je officieel (mee)zingen op de fiets! Geen vreemde pauzes meer in je liedje omdat er iemand langs fietst!'

Jagers: "Zit je een leuk nummer met je mobieltje mee te bleren en dan kom je een fietser tegen die je aankijkt met een blik van: waar ben jíj in vredesnaam mee bezig? Dat zijn ongemakkelijk momenten."

De zangfietspaden zijn bedacht door de Utrechtse kunstenaar Wapije de Wit en liggen in onder meer Houten, Almere, Amstelveen en Dongen. Jagers zegt op Facebook ruim 100 positieve reacties te hebben gekregen. Het Hengelose deel van de F35 stopt bij het Kristalbad.

Wanneer de bordjes er komen, ligt aan de gemeente.

  1. Hoe de missie van trashpacker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwijde beweging
    PREMIUM
    Video

    Hoe de missie van trashpac­ker Tijmen uit Hengelo uitgroeit tot wereldwij­de beweging

    Wat begon als een spontane opruimactie in Zuidoost-Azië, is bijna een jaar later uitgegroeid tot een wereldwijde beweging met meer dan tienduizend backpackers en lokale bevolking. Tijmen Sissing, de 28-jarige ‘trashpacker’ uit Hengelo, is hét gezicht in de strijd tegen zwerfafval geworden. Inmiddels is hij weer in Vietnam en op 20 juli houdt Tijmen de Global Trashpacking Day. Het doel voor 2019? Honderdduizend vuilniszakken vullen met afval. Over heel de wereld.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.