Een luisterlijn voor de toch al zwaar belaste mantelzorgers.
Volledig scherm
Een luisterlijn voor de toch al zwaar belaste mantelzorgers. © ANP XTRA

Luisterlijn voor Twentse mantelzorgers geopend

HENGELO - De Stichting Informele Zorg Twente heeft vanaf vandaag een luisterlijn. De lijn is geopend om mantelzorgers, die het zwaar te verduren hebben in de coronacrisis, een steuntje in de rug te bieden. 

Mantelzorgers hebben het al zwaar, zegt Lieneke Bolhuis, bestuurder van de stichting. „Waar in het normale dagelijkse leven al veel druk op de schouders komt van de mantelzorgers, neemt die druk in deze tijd nog meer toe.”

Prettig

De stichting merkt dat veel mantelzorgers zich zorgen maken of stress ervaren. Het is dan prettig om even een praatje te kunnen maken met iemand anders dan je kind of partner.

Dagbesteding

Daarom opent SIZ Twente vanaf maandag de mantelzorg luisterlijn. Volgens Bolhuis vinden mantelzorgers het fijn als er naar ze geluisterd wordt. „Je kunt je voorstellen dat het niet niks is als je dementerende partner niet meer naar de dagbesteding kan, of dat je je vader of moeder niet meer kunt bezoeken in het verzorgingstehuis.”

Grote behoefte

Ook wordt de luisterlijn gebruikt om te horen wat er speelt onder Twentse mantelzorgers. Er kunnen mogelijk nieuwe initiatieven worden opgestart als ergens grote behoefte aan is.

Vanaf maandag 30 maart is de mantelzorg luisterlijn iedere werkdag bereikbaar van 10.00 tot 12.00 uur op nummer 085 - 77 31 720.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.