Volledig scherm
© ANP

Luttikholt wil ook wel lijsttrekker worden van Hengelose PvdA

HENGELO - Marie-José Luttikholt is de nieuwe fractievoorzitter van de PvdA in de Hengelose gemeenteraad. Zij is de opvolger van Maarten Hollander die deze week afscheid nam in verband met zijn benoeming tot raadsgriffier in Winterswijk.

De keuze voor Luttikholt lag voor de hand: zij fungeerde al als vice-fractievoorzitter. "Voor iedereen was het eigenlijk vanzelfsprekend. Nee, een stemming was niet nodig."

Teamleider

Luttikholt zit sinds 2010 in de raad. In het dagelijks leven is ze teamleider bij het Cimot, de instantie die verantwoordelijk is voor de toegang tot maatschappelijke opvang en beschermd wonen in Twente. 

De nieuwe fractievoorzitter wil er graag nog een derde termijn in de raad aan vastknopen. Of ze kandidaat is voor het lijsttrekkerschap bij de verkiezingen van komend jaar? "Dat zou ik best willen."

Wethouder

Ambities om wethouder te worden heeft ze niet. "In ieder geval niet in de volgende periode. Ik denk dat ik nog wel wat te leren heb. Het wethouderschap vraagt heel andere competenties dan het raadslidmaatschap. Of ik die heb, daar ben ik voor mezelf nog niet uit."

De vacature in de PvdA-fractie die is ontstaan door het vertrek van Maarten Hollander, wordt opgevuld door Wim Winter. Die zat al eerder twee periodes in de raad: van 2006 tot 2014

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.