Volledig scherm
© Lars Smook

Maat is vol: sluiproutes in Hengelo nu volledig afgesloten

HENGELO - De maat is vol. Omdat andere maatregelen om sluipverkeer tegen te houden niet werken, hebben de gemeente Hengelo en de politie besloten om drie zijstraten van de Enschedesestraat volledig af te sluiten voor automobilisten: vanaf dinsdagmorgen 07.00 uur.

Dat betekent dat ook aanwonenden nu tijdelijk moeten omrijden. Alleen fietsers mogen er nog langs.

Sluiproute
Het betreft de Pruisische Veldweg, de Morshoekweg en de Kettingbrugweg. Sinds de tijdelijke afsluiting van de kruising Enschedesestraat - Kuipersdijk, in verband met werkzaamheden, werden die drie wegen intensief gebruikt als sluiproute. Ondanks een inrijverbod.

Eerdere maatregelen hadden volgens de gemeente geen effect. "Verbodsborden werden massaal genegeerd en aanwijzingen van verkeersregelaars werden niet opgevolgd. De mobiele verbodsborden werden op eigen houtje verplaatst door automobilisten. Zelfs politiecontroles hadden nauwelijks effect."

Onveilig
Volgens de gemeente kwam daardoor de veiligheid van fietsers en aanwonenden ernstig in het gedrang. Daarom is nu, mede op verzoek van buurtbewoners, besloten om de drie wegen fysiek af te sluiten voor alle auto's. De werkzaamheden aan de kruising duren tot en met 22 november.

Volledig scherm
De Pruisische Veldweg is een van de straten die vanaf 8 november volledig is afgesloten © Thomas Nijenhuis

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.