Volledig scherm
Foto ter illustratie © Thinkstock

Man (47) uit Hengelo zwaargewond bij ongeval in Duitsland

HENGELO/BOCHOLT - Een 47-jarige man uit Hengelo is vrijdag zwaargewond geraakt bij een frontale botsing op de B67 tussen het Duitse Bocholt en Isselburg. De Hengeloër werd door de kracht van de botsing uit zijn auto geslingerd.

De bestuurder uit Hengelo kwam vrijdagmiddag tegen 13.10 uur ter hoogte van de afrit Bocholt-Spork door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht. Daar reed de Hengeloër frontaal op een auto uit de tegemoetkomende richting. De man werd na de aanrijding zwaargewond van het wegdek gehaald en is per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

Bekneld

Het voertuig uit tegemoetkomende richting werd bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Emmerich. Ook zij raakte zwaargewond; het slachtoffer zat bekneld in haar voertuig. Brandweerlieden hebben de auto opengeknipt, waarna ook de vrouw met een traumahelikopter naar het ziekenhuis is gevlogen.

Na het ongeval was de weg tussen Bocholt en Isselburg urenlang afgesloten. Pas om 18.30 uur werd het wegdek weer vrijgegeven voor het verkeer. De politie onderzoekt hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren. De materiële schade wordt geschat op zo'n 80.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.