Volledig scherm
© Lars Smook - DTCT

Man (66) dreigt getuigen brand in Hengelo in de fik te steken

112HENGELO - Een 66-jarige man uit Hengelo heeft donderdagochtend geprobeerd een woning aan de Twekkelerweg in zijn woonplaats in brand te steken. Ook dreigde hij omstanders in de fik te steken. De politie zoekt getuigen.

Even na 07.00 uur uur kreeg de politie melding dat er brand was uitgebroken aan de Twekkelerweg. Agenten troffen ter plaats diverse brandhaarden en sporen van brand aan. Ook zagen zij op het trottoir een brandend voorwerp liggen. Uit onderzoek bleek dat er geprobeerd was om de benedenwoning in brand te steken.

Arrestatieteam

De verdachte zou tijdens het brandstichten ook gedreigd hebben om getuigen in brand te steken. Zij renden daarop weg.

De verdachte ging er na de brandstichting vandoor in een auto. Een arrestatieteam van de politie pakte de brandstichter, een 66-jarige man uit Hengelo, later op de dag elders op in de stad.

Onderzoek

De politie en recherche deden donderdag de hele ochtend onderzoek aan de Twekkelerweg. Een woordvoerder kon toen nog niet zeggen wat er precies gebeurd was, maar vrijdagmiddag maakte de politie bekend dat het om brandstichting gaat.

De politie wil graag in contact komen met getuigen die iets gezien hebben dat betrekking heeft op de brandstichting bij de woning aan de Twekkelerweg.

Volledig scherm
© Lars Smook

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.