Volledig scherm
De xtc-pillen die in beslag genomen werden © Duitse politie

Man met 10.000 xtc-pillen gepakt in trein van Hengelo naar Bad Bentheim

BAD BENTHEIM/HENGELO - Een flinke vangst voor de politie deze zaterdag. Op de Duits- Nederlandse grens bij Bad Bentheim werd een 22-jarige smokkelaar in de kraag gevat. Hij had een doos met maarliefst 10.000 xtc-pillen bij zich.

De man zat in de trein van Hengelo naar Bad Bentheim en liep vlak over de grens tegen de lamp.  Bij een patrouille door de grenspolitie werd de man naar zijn paspoort gevraagd. Hij toonde een Italiaans paspoort, dat er volgens de politie erg verdacht uit zag. Uit een vingerafdrukken-analyse bleek vervolgens dat de man over een Vietnamese nationaliteit moest beschikken en nog drie maanden gevangenisstraf had uitstaan.

Vijf kilo pilllen

Vlak bij zijn stoel werd een grote doos gevonden met 5 kilo aan xtc-pillen. In totaal gaat het volgens de politie om zo'n tienduizend pillen, goed voor een straatwaarde van ruim 60.000 euro. De man is aangehouden en naar de gevangenis gebracht. De zaak wordt afgehandeld door de douane in Essen. 

In de internationale trein vindt met enige regelmaat grenscontrole plaats. Zo werd een paar weken geleden een 46 -jarige Hongaar gearresteerd in Bad Bentheim. Hij had toen een kilo cocaïne in zijn reiskoffer zitten met een straatwaarde van 70.000 euro. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.