HENGELO - Markt in Hengelo. Tape en lint op de grond om afstand tussen de mensen te houden, sommige kramen hebben van doorzichtig plastic een muur tussen de werknemers en de klanten gemaakt.
Volledig scherm
HENGELO - Markt in Hengelo. Tape en lint op de grond om afstand tussen de mensen te houden, sommige kramen hebben van doorzichtig plastic een muur tussen de werknemers en de klanten gemaakt. © Marieke Amelink

Markt in Hengelo op twee locaties vanwege corona

HENGELO - De markt in Hengelo wordt vanwege de coronacrisis opgesplitst. De Veiligheidsregio Twente heeft in een noodverordening vastgesteld dat alleen kleine markten met maximaal tien kramen door kunnen gaan. De markt vindt daarom niet alleen plaats op het marktplein, maar ook op de Enschedestraat.

De maatregel van de Veiligheidsregio is bedoeld om de veiligheid van iedereen te kunnen waarborgen. In nauw overleg met de marktbond heeft Hengelo besloten dat er zaterdag twee kleine markten op verschillende locaties komen. Eén op het marktplein en een aan de Enschedesestraat. 

Wethouder Gerard Gerrits: „De veiligheid voor iedereen op de markt staat voorop. Afgelopen markten hebben we gezien dat iedereen zich keurig aan de regels hield. Instructies van de marktmeester werden opgevolgd. Daar wil ik standplaatshouders en bezoekers voor complimenteren.”

De wethouder stelt met de oplossing voor twee aparte markten tegemoet te komen aan de wens van veel Hengeloërs om hun levensmiddelen op de markt te halen. „Bovendien kunnen we enigszins tegemoetkomen aan de belangen voor de ondernemers die voedsel aanbieden. Want die hebben het zwaar!”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.