Volledig scherm
PREMIUM
„Het was niet makkelijk om als professioneel kunstenares voet aan de grond te krijgen. Daarom ben ik ook blij met wat ik heb bereikt.” © Annina Romita

Martha Lucia Steenhuis: van schilderij op de badkamerdeur tot expositie in schouwburg Hengelo

HENGELO - Kunstenares Martha Lucía Steenhuis-Inagán kwam eind 2008 voor de liefde vanuit Colombia naar Hengelo.  Morgen opent ze haar eerste solotentoonstelling in de vide van de schouwburg.

Aan het plafond van het atelier hangen grote objecten klaar voor de expositie in Schouwburg Hengelo. Het is meteen duidelijk dat Martha Lucía Steenhuis-Inagán (45) met veel verschillende materialen werkt: hout, tule, kippengaas, stukjes spiegel en wol. Ze gebruikte zelfs haren van haar dochter voor geborduurde afbeeldingen op kussens. Maar de Hengelose kunstenares doet meer: ze tekent, schildert en maakt aquarellen.

  1. Rake klappen op bedrijventerrein Almelo waren poging tot afpersing in drugswereld

    Rake klappen op bedrijven­ter­rein Almelo waren poging tot afpersing in drugswe­reld

    ALMELO - Echt spectaculair ziet het er op beeld niet uit. Twee mannen en een vrouw komen rustig aanlopen bij een bedrijfspand aan de Virulyweg in Almelo. Ze spreken voor het pand een man aan, er wordt vervolgens veel met armen gezwaaid en gewezen. Dan krijgt de aangesproken man kort achter elkaar twee klappen. Hij blijft overeind, krijgt een vriendschappelijke handdruk en geeft een kameraadschappelijke ‘boks’ waarna de drie weer weglopen. Toch is de kijker van de videobeelden getuige van “een poging tot afpersing”, aldus officier van justitie Jansen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.