Volledig scherm
Een Hengeloërtje staat klaar om ingegraven te worden aan de Marktstraat. © Saskia Minkman

Meer ‘Hengeloërtjes’ moeten auto’s weren uit centrum

HENGELO - De ‘Hengeloërtjes’ komen op meer plekken in het centrum van de stad. Dinsdagmorgen zijn er exemplaren ingebouwd aan de Marktstraat.

Ze staan sinds vorig jaar voor Eetcafé De Appel, vanaf nu zijn ze op meerdere plekken in het centrum te zien: de Hengeloërtjes. Replica’s van de stadhuistoren, compleet met verlichting. 

Wit licht

De paaltjes zijn ontwikkeld door LEDlicht, een bedrijf dat bijzondere verlichting voor openbare ruimtes maakt. Het bedrijf werkt samen met Peter van Marle, adviseur openbare ruimte van de gemeente. De paaltjes geven wit licht maar de kleur kan worden aangepast bij speciale evenementen zoals Bevrijdingsdag of carnaval.

Hulpdiensten

De afzetpalen moeten er voor zorgen dat het stadserf autovrij blijft. De exemplaren die nu de grond ingaan, zijn ‘inklapbaar’ voor als hulpdiensten er langs moeten. Er komen nog paaltjes aan de Pastoriestraat, de Drienerstraat, Langestraat, Schouwburgplein, Willemsplein en op de kruising Marskant-Brinkstraat.

  1. Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    Ruim 25 mille uit Rabofonds voor projecten in Hengelo, Borne en Hof van Twente

    HENGELO - Het Rabofonds van Rabobank Centraal Twente richt zich op duurzame initiatieven die het maatschappelijke, sociale of culturele leven in onze lokale gemeenschap versterken. Projecten die hierop gericht zijn, kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit dit fonds. In het derde kwartaal is een bijdrage van € 25.200,-- toegezegd aan acht projecten in de gemeente Borne, Hengelo, Hof van Twente en omliggende plaatsen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.