Erik Lammerink (midden) van Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum met zijn gelegenheidscompagnons Marcel de Groot (rechts) en Harry Drenth (links) van De Groot  Installatiegroep.
Volledig scherm
PREMIUM
Erik Lammerink (midden) van Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum met zijn gelegenheidscompagnons Marcel de Groot (rechts) en Harry Drenth (links) van De Groot Installatiegroep. © Emiel Muijderman

Mega-opdracht van 90 miljoen voor Twentse installatiebedrijven

HENGELO/OOTMARSUM - De Lammerink Installatiegroep uit Ootmarsum en De Groot Installatiegroep uit Hengelo hebben samen een mega-opdracht van 90 miljoen euro in de wacht gesleept. Beide bedrijven gaan de complete installatietechniek doen in de nieuwbouw van het Feringa Building van de Rijksuniversiteit Groningen.

De twee vanuit Twente opererende ondernemingen wonnen de aanbesteding die de RUG had uitgeschreven. De nieuwbouw van het naar Nobelprijswinnaar prof. dr. Ben Feringa vernoemde gebouw voor bèta-technisch onderwijs en onderzoek gaat in totaal circa 250 miljoen euro kosten. Van dat bedrag gaat 90 miljoen naar technische installaties, die door de samenwerking van Lammerink en De Groot worden ontworpen, geleverd en geïnstalleerd. Bovendien hoort er een onderhoudscontract voor tien jaar bij.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.