Volledig scherm
De afscheiding tussen kinderopvang De Toermalijn en het erf van de familie Beernink. © Emiel Muijderman

Melden oproep Plasterk was volgens burgemeester Hengelo 'niet nodig'

HENGELO - Er was geen sprake van een actieve informatieplicht. Daarom heeft B en W van Hengelo de gemeenteraad niet geïnformeerd over de oproep van minister Ronald Plasterk om een oplossing te zoeken voor de kwestie-Beernink.

Ben van Veen (Lid van Veen) en Leo Janssen (Lokaal-Hengelo) hadden daar in de raadsvergadering vragen over gesteld. Volgens burgemeester Sander Schelberg ging het niet om informatie waarover de raad moet beschikken om keuzes te kunnen maken, want de zaak is wat hem betreft afgehandeld. "Een gesprek met de Beerninks is niet aan de orde. Dan ga je valse verwachtingen creëren." De raad krijgt straks wél het antwoord aan Plasterk toegestuurd, beloofde Schelberg.

Geluidsoverlast

De kwestie draait om de geluidsoverlast die de familie Beernink zegt te ondervinden van kinderdagcentrum De Toermalijn. Schelberg wees erop dat Plasterk constateert dat het een lokale aangelegenheid is en dat alles is gedaan om de zaak te onderzoeken. "Het dossier is afgerond."

Schandvlek

Niet alle raadsleden zijn dat met Schelberg eens. Leo Janssen: "Dit is een schandvlek die moet worden uitgewist." En Egbert Alkema, ChristenUnie: "De kwestie zou tóch nog eens tegen het licht moeten worden gehouden." Schelberg: "Dat raad ik ernstig af. U wrijft in een vlek."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.