Melvin (18) brengt met drone vuurwerk in Hengelo in beeld

HENGELO - Hij weet dat het eigenlijk niet mag, nog na zonsondergang met een drone de lucht in. Maar Melvin Geerdink uit Hengelo wilde toch een keer een beetje ongehoorzaam zijn. De 18-jarige amateurvlieger legde met een camera hoog in de lucht het vuurwerk boven Hengelo vast. Het leverde een fascinerend filmpje op van vuurpijlen, sterren en fonteinen.

Het weer dreigde rond de jaarwisseling nog roet in het eten te gooien. Regen en wind waren lange tijd spelbreker. ,,Ik heb die drone al wat langer en wilde graag deze avond de lucht ermee in. Ik was al bang dat het niet meer ging lukken, maar tegen twaalven klaarde het aardig op. Daar had ik echt geluk mee'', zegt Melvin Geerdink.

Hij schoot ruim 13 minuten aan beeldmateriaal en monteerde het op zijn telefoon tot een hapklaar filmpje met muziek eronder. Er werd via Facebook met enthousiasme op gereageerd. 

Locatie

Melvin: ,,Ik had een mooie plek gevonden, op een pleintje in de buurt van het Dikkersplein en de Laan Hart van Zuid. Om me heen werd helemaal geen vuurwerk afgestoken dus ik had de ruimte. De drone zat op ruim 100 meter, het vuurwerk kwam daar niet echt in de buurt. Misschien een paar vuurpijlen.'' 

Gezien het resultaat wellicht iets om zijn werk van te maken? Melvin: ,,Nee hoor, dit blijft gewoon een hobby.''

Volledig scherm
© Melvin Geerdink

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.