De afzetpaaltjes in de vorm van de stadhuistoren staan onder andere voor het vernieuwde stadhuis.
Volledig scherm
De afzetpaaltjes in de vorm van de stadhuistoren staan onder andere voor het vernieuwde stadhuis. © Annina Romita

Mini-stadhuistorens blijken voor gemiddelde Hengeloër te duur

HENGELO - De karakteristieke afzetpaaltjes in de vorm van de stadhuistoren worden niet te koop aangeboden via Hengelo Promotie. Het bureau citymarketing kreeg veel vraag naar de Hengeloërtjes, maar de prijs van 600 euro bleek te hoog.

Als er minimaal vijftig replica's van de stadhuistoren werden afgenomen, zou de prijs ongeveer 600 euro per paal zijn, stelde Hengelo Promotie half november. Monique Otto van het bureau: „Dat bleek buiten het budget van de meeste Hengeloërs te vallen. Daarom laten we de palen niet produceren.”

Tafelmodel

Wel wordt er gekeken naar een goedkopere variant. Otto: „Mensen vroegen ons of er geen tafelmodel kon komen. We bekijken nu of dat wel in productie kan worden genomen. We zijn er nog volop mee bezig.” Voor een tafelmodel zouden ondervraagden volgens Otto zo'n 100 tot 150 euro over hebben. "We bekijken straks hoeveel vraag er naar dat model is.”

Hufterproef

De afzetpalen die in de binnenstad staan worden gemaakt door producent Spenco. Volgens directeur Michel Spenkelink kosten de cortenstalen paaltjes in de stad zo'n 750 euro. „Dat komt onder andere door het feit dat de paaltjes hufterproef moeten zijn.” Wie toch een afzetpaal in zijn tuin wil kan nog steeds bij Spenco terecht. De goedkoopste optie, die dus niet van cortenstaal gemaakt is, kost zo'n vierhonderd euro. „De prijs is natuurlijk afhankelijk van het materiaal.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.