Volledig scherm
vlnr Jan Eliya Monique Leus, Sevda Acar, Robbert Barends, Jean marc ter Steege, Kees Krabbe en Claudia Leemreize © Annina Romita

Molenstraat in Hengelo verandert zaterdag in Modestraat

HENGELO - Valt Hengelo in het najaar stil? Of is dat een hardnekkig vooroordeel en is er genoeg om voor thuis te blijven? We zetten een aantal evenementen in de schijnwerpers.

Deze week: Molenstraat Modestraat, een modespektakel op kleine schaal, dat aanstaande zaterdag plaatsheeft in de binnenstad. Ondernemers Beauty Junkies, Jerry Weinreder, So Nice Brasserie, Multivlaai, Fabergé, Queens, by Jan Marc, Luxe Overhemden, Bistro Kees, Engbers, ANWB, Cuttingedge en Claudia's slaan de handen ineen.

Waarom moeten mensen in Hengelo blijven voor dit evenement?

"Het bijzondere is dat we alles op eigen initiatief doen. Er is altijd veel aandacht in Hengelo voor de winkeliers in de Enschedesestraat en het marktplein. In de Molenstraat zitten unieke ondernemers die lekker hun eigen ding doen, nu slaan we de handen ineen en zetten we een leuk, feestelijk evenement op de kaart."

Wat zijn de verwachtingen?

"We hopen op veel bezoekers, het weer zit in elk geval mee. We zouden het leuk vinden als mensen kennis komen maken met de ondernemers hier in de Molenstraat. Er worden modeshows gelopen, er zijn proeverijen en er is een DJ die de dag muzikaal inricht. Er heeft veel werk ingezeten maar het resultaat is volgens mij heel mooi."

Stel het budget is onbeperkt, hoe zou het evenement er dan uitzien?

"Dan zou ik me meer richten op decoratie. We zouden de hele straat kunnen overdekken en versieren met bloemen. Het lijkt me prachtig om de herfstsfeer meer naar voren te laten komen."

Bestaat dit evenement over tien jaar nog?

"Dit is natuurlijk de eerste keer dat we het evenement organiseren. We zijn sowieso van plan om volgend jaar weer een editie te houden, wellicht bestaan we over tien jaar ook nog.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.