Volledig scherm
PREMIUM
Vlnr: Geert, Carol en Joost Morssinkhof. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Morssinkhof Groep uit Hengelo: al bijna 120 jaar in beton gegoten

made in twenteMorssinkhof Beton ontstond in 1901 in Hengelo, waar het bedrijf eerst achter de woning van oprichter Gerhardus Morssinkhof aan de Deurningerstraat 15-17 was gevestigd. Onder de tweede generatie Morssinkhof – de broers Gerrit en Henk – groeit het bedrijf flink.

Verleden

Naam: Morssinkhof Groep, Hengelo

Opgericht: 1901

Product: betonstenen en -tegels, trottoirbanden, rioolbuizen en handel in stenen en tuinbenodigdheden

Werknemers: 210

Omzet: ca. 60 miljoen euro

Ze kopen net voor de oorlog grond aan de Haaksbergerstraat in Hengelo, nabij het in de crisisjaren gegraven Twentekanaal. Niet aan het kanaal zelf, want daar kost de bouwgrond 2,50 gulden. Een stukje landinwaarts, voor de kruising met de Binnenhavenstraat, kost een vierkante meter bouwgrond slechts anderhalve gulden.

Dat betekent dan wel, dat de grondstoffen die per schip worden aangevoerd, een paar honderd meter moet worden versleept. „Een beetje verkeerde zuinigheid misschien”, zegt de huidige directeur Carol Morssinkhof (62), zoon van Gerrit Morssinkhof, sinds 1985 technisch directeur en na het overlijden van zijn broer Gerard Morssinkhof algemeen directeur. „Maar ja, geld lenen bij de bank was destijds ook niet gemakkelijk. Het moest eerst verdiend worden.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.