Volledig scherm
PREMIUM
Vincent Mulder strijdt voor behoud goedkope huurwoningen zoals in de Mariastraat © Reinier van Willigen

Mulder: Waarom slopen in De Nijverheid als mensen zelf er prima wonen?

HENGELO - SP-raadslid Vincent Mulder wil niet dat de sloopplannen van Welbions voor huizen in De Nijverheid doorgaan. „Waarom zou Welbions hier moeten slopen, als de mensen zelf vinden dat ze er prima wonen?”

„Kijk eens hoe mooi het hier is geworden”, roept SP-gemeenteraadslid Vincent Mulder enthousiast als we samen door de gerenoveerde wijk Klein Driene fietsen. Woningcorporatie Welbions heeft afgelopen jaren miljoenen geïnvesteerd in het opknappen van de wijk. Er was sprake van relatief weinig sloop. Relatief goedkope sociale huurwoningen bleven behouden en kunnen na een facelift weer vele jaren mee.

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.