Volledig scherm
Eén van de vele borden met de mysterieuze M die sinds kort in Hengelo en Enschede zijn te vinden langs de wegen. © Instagram

Mysterieuze M in Hengelo en Enschede: wat is het?

HENGELO/ENSCHEDE – Wat betekenen de mysterieuze borden die sinds vorige week langs de invalswegen rondom Hengelo en Enschede staan? Paars, met daarop een felgele letter M. Een letter die wel erg doet denken aan die van het logo van poppodium Metropool. Daarop een link naar een website: whataboutm.com.

‘See you soon’ staat op de raadselachtige borden. Wie naar de website surft treft een timer aan. Een snelle rekensom leert dat die aftelt naar de datum van 3 september. Naar 19.00 uur ’s avonds om precies te zijn.

Facebook en Instagram

Er is niet alleen een website. Buttons op de pagina leiden naar accounts van #WhataboutM op FacebookInstagram en Twitter. Daar wordt opgeroepen om een selfie te maken met ‘een M’ en die op te sturen, om kans te maken op ‘een onvergetelijke ervaring voor vijf personen’. Saillant detail is dat de foto’s op Instagram zijn gemaakt in Hengelo. Een enkele zelfs op een steenworp afstand van Metropool, in de stationstunnel. De M in het logo van Metropool lijkt verdacht veel op die van de posters. Sterker nog: het is dezelfde M.

Volledig scherm
Het logo van Poppodium Metropool.
Volledig scherm
De M op de website WhataboutM.com

Poppodium Twente

Heeft de mysterieuze campagne te maken met de bekendmaking van de nieuwe naam voor de Twentse poppodia? Onder de noemer Poppodium Twente wordt sinds begin dit jaar gewerkt aan een gezamenlijk poppodium in Hengelo (Metropool) en Enschede, op de locatie van het voormalige Atak. Ook het Muziekcentrum Enschede en het Openluchttheater vallen onder deze paraplu, maar de naam Poppodium Twente is geen definitieve. Eerder werd al bekend gemaakt dat die nieuwe naam in september wordt gepresenteerd.

De datum waar de timer op whataboutm.com naar aftelt? Het kan bijna niet anders. Een telefoontje naar het poppodium doet snel vermoeden dat #WhataboutM wel een belletje doet rinkelen, maar een medewerker kan en wil ‘er niks over zeggen’. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.