Volledig scherm
Gedeputeerde Hester Maij (links) bij de opening van het Twente Hoes. © Dolf Ruesink

Nedersaksisch erkend als taal

HENGELO - Het Nedersaksisch wordt door het kabinet erkend als officiële streektaal. Dat heeft Overijssels gedeputeerde Hesther Maij donderdag bekend gemaakt. 

Maij opende in Hengelo het nieuwe streektaalcentrum Twente Hoes. Op 10 oktober wordt in Zwolle een convenant getekend voor de erkenning van het Nedersaksisch. Minister Ollongren (Binnenlandse Zaken) en gedeputeerde Maij (Cultuur) zijn bij de ondertekening in het provinciehuis. „Dit is een belangrijke doorbraak en erkenning”, zegt Hans Gerritsen, voorzitter van het SONT (organisatie streektaaal). Wat gaan we er van merken ? „Vooral het onderwijs kan er van gaan profiteren.”

  1. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
    PREMIUM
    column

    Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

    Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.