Volledig scherm
Miranda ter Braak. © Facebook/Kerstpakketten actie Hengelo

Niet arm genoeg voor de Voedselbank? Deze Hengelose heeft een kerstpakket voor je

HENGELO - 'Leuke spullen, maar ik heb ze niet echt nodig', dacht Miranda ter Braak toen ze een paar jaar geleden van haar werk een kerstpakket kreeg. Dus plaatste ze een oproepje op Facebook met de vraag wie ze er blij mee kon maken. Dat heeft ze geweten. Inmiddels stelt ze pakketten samen voor mensen die het niet breed hebben.

Vorig jaar zette ze de Facebookpagina Kerstpakketten actie Hengelo op. “Ik dacht: ik kijk wel wat er van komt. Ik kreeg zoveel leuke reacties en zoveel respons dat het me is gelukt 52 kerstpakketten te maken. Bedrijven en particulieren kwamen met donaties.” Eerder al zette Miranda Weggeefhoekje Hengelo op, een populaire Facebookpagina. Mensen die spullen willen weggeven, kunnen op de pagina een bericht plaatsen.

Dit jaar maakt ze opnieuw zoveel mogelijk kerstpakketten voor gezinnen of alleenstaanden die net buiten de doelgroep van de Voedselbank vallen. Hoeveel? Dat is afhankelijk van de donaties die ze krijgt. Miranda is alweer druk bezig om alles voor elkaar te krijgen. Een doosje Playmobil, kortingskaarten voor de Winter Waarbeek. Maar ook bedrijven waaronder de Zuivelhoeve Hengelose Esch en Patrick’s Kaasboetiek hebben haar wat toegezegd.

Dankbaar

Ze is heel dankbaar dat ze zoveel gezinnen blij kan maken. “Ik besef me heel vaak hoe goed ik het heb. Wij hebben een bedrijf en dan weet je dat je ook periodes tegenkomt dat het minder gaat. Je hebt het echt niet altijd in de hand. Als je maar genoeg tegenslag krijgt, kun je zo’n situatie niet voorkomen.”

Terwijl een deel van Hengelo vorig jaar kerstmiddag vierde in de binnenstad, bouwde Miranda met hulp van haar vrienden de oprit bij haar huis om. Ze zette er een tafel neer en een warmhoudplaat met een grote pan snert. “Mensen hoeven me echt niet hun verhaal te vertellen. Maar als ze met hun pakket een leuke kerst hebben en een paar dagen even geen zorgen hebben, ben ik al heel dankbaar dat dat is gelukt. En die kerstmiddagborrel hebben we na afloop met vrienden bij mij thuis gedronken.”

Donaties voor de kerstpakketten zijn welkom. Zie hiervoor de Facebookpagina. Ook is er een rekeningnummer geopend voor donaties voor deze kerstactie: NL02 INGB 0704 9560 20 o.v.v. kerstpakketten actie Hengelo.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.