Volledig scherm
PREMIUM
Cöordinator Gerda Kievitsbosch © Robin Hilberink

Nieuw in Twente en de Achterhoek: centrum voor ongeneeslijk zieken met levensvragen

HENGELO - Ongeneeslijk zieken die worstelen met levensvragen konden vroeger bij de pastoor of de dokter terecht. Maar artsen zijn razend druk en de kerk heeft aan positie ingeboet. Daarom is deze week een centrum voor levensvragen voor Twente en de Achterhoek opgericht.

Het centrum heet Willem, Hart voor Levensvragen en is bedoeld voor 50-plussers die worstelen met zingeving en verder voor iedereen die is gediagnosticeerd met een ongeneeslijke ziekte en zijn naasten. De initiatiefnemer voor de oprichting is de organisatie Netwerken Palliatieve Zorg Twente (NPZTwente).

Gerda Kievitsbosch vertelt namens de netwerken dat de wens om een centrum op te richten, al vele jaren leeft. „Het is nu daadwerkelijk mogelijk geworden, omdat het ministerie van VWS een subsidie van vier ton voor Twente en de Achterhoek ter beschikking heeft gesteld voor geestelijke verzorging.”

  1. Bruiloftschutter Beckum schoot drie keer: OM wil jarenlange celstraf

    Bruiloft­schut­ter Beckum schoot drie keer: OM wil jarenlange celstraf

    BECKUM - Hij dacht naar eigen zeggen een goede daad te verrichten toen hij een heethoofd op het bruiloftsfeest diens pistool aan hem liet geven. Dan zou er tenminste niet mee worden geschoten. Maar even later haalde hij zelf drie keer de trekker over te midden van de gasten. Het Openbaar Ministerie eist 18 jaar cel tegen de man die vorig jaar drie mensen verwondde bij een schietincident in Beckum Palace. Het noemt de verklaring over het pistool ‘kul’.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.