Volledig scherm
© Lars Smook

Nieuwe C.T. Stork College Hengelo in trek bij leerlingen van groep 8

HENGELO - Een veelbelovende start voor het C.T. Storkcollege in Hengelo: het nieuwe vmbo kan flink wat nieuwe leerlingen bijschrijven. Ook voor het Avila College is fors meer belangstelling dan een jaar geleden.

Afgelopen maandag en dinsdag konden leerlingen van groep 8 in Hengelo, Borne en Delden zich inschrijven voor de middelbare school. Er is veel belangstelling voor het C.T. Storkcollege: daar gaan 173 leerlingen naar toe. In het vmbo zitten De Spindel en het Gilde College onder één dak. Vorig jaar kregen deze scholen in totaal 107 aanmeldingen.

Huisvesting

"We zijn er heel gelukkig mee", aldus bestuursvoorzitter Charles Dams van OSG Hengelo. Volgens Johan Supèr, rector Scholengroep Carmel Hengelo, is de huisvesting voor het vmbo nu goed geregeld en heeft dat zijn weerslag op de aanmeldingen.

Flexrooster

De introductie van het flexrooster heeft vermoedelijk een rol gespeeld bij de grote belangstelling voor het Avila College, denkt Supèr. De school heeft aan het begin en eind van de dag een flexuur. Leerlingen kunnen kiezen of ze vroeg willen beginnen of wat langer willen doorgaan en hebben veel keuzevrijheid.

Delden

De overige scholen zijn stabiel gebleven. Een flinke daling is er voor Twickel Delden: van 157 naar 94 nieuwe leerlingen. Waar dat aan ligt, is volgens Supèr nog niet bekend. "Het daalt harder dan we vooraf hadden gedacht. Om te weten waar het aan ligt, moeten we eerst in de cijfers duiken."

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.