Volledig scherm
Ouders en leerkrachten zijn druk met de inrichting van de school. © Annina Romita

Nieuwe islamitische basisschool in Hengelo: De Tulp

HENGELO - De nieuwe islamitische basisschool De Tulp in Hengelo begint met 35 leerlingen. Dat aantal groeit volgens directeur Charlotte van Doorn nog dit jaar ‘zeker’ door naar 60. Er staan namelijk meerdere moskeebezoeken in de regio gepland waar voorlichting over De Tulp wordt gegeven. Die zullen volgens Van Doorn zorgen voor extra aanmeldingen.

Leerlingen van De Tulp komen vooral uit Hengelo en Almelo. Ze zijn afkomstig van ‘gewone’ scholen. ‘Hengelo’ snoept dus geen kinderen af van de bestaande islamitische basisschool Al-Ummah in Enschede die na jaren van gestage groei nu 190 leerlingen telt.

Strenger
Onderwijssocioloog Jaap Dronkers van de Universiteit van Maastricht zegt dat ouders kiezen voor islamitisch onderwijs omdat de scholen vaak strenger zijn, meer huiswerk geven, minder kringgesprekken voeren en hogere Citoscores behalen. „Tenminste, als je dat vergelijkt met openbare scholen waar kinderen zitten waarvan de ouders hetzelfde onderwijsniveau hebben en uit hetzelfde sociaal-economisch milieu komen.”

Cito
Afgezet tegen het hele onderwijsveld scoren de leerlingen volgens hem heel laag op de Cito. „Maar als je rekening houdt met het sociaal-economisch milieu doen ze het juist heel goed. Ze scoren ruim een punt hoger dan je zou verwachten.”

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.