Volledig scherm
Het openbare invalidentoilet bij de stadhuistoren kan niet blijven staan vanwege de herinrichting van de Langestraat. © Jan Ankoné

Nieuwe plek voor invalidentoilet in centrum van Hengelo

HENGELO - Het openbare invalidentoilet bij de toren van het stadhuis wordt verplaatst naar het Kloosterhofterrein, bij de fietsenstalling. Dat heeft de gemeente besloten in overleg met de Gehandicaptenraad.

Het toilet kan niet op de huidige plek blijven vanwege de herinrichting van de Langestraat. Het was aanvankelijk de bedoeling dat het toilet achter de toren zou komen te staan. Maar dat stuitte op verzet van de Gehandicaptenraad. ”Niet zichtbaar genoeg.Je gaat zo’n toilet toch niet verstoppen”, aldus voorzitter André Mosman.

Marktplein

De Gehandicaptenraad had zelf een sterke voorkeur voor een prominentere plek: op het marktplein. Maar uiteindelijk ging de Gehandicaptenraad toch akkoord met verplaatsing naar de Kloosterhof, na de toezegging van de gemeente dat in de toekomstige Hijschkamer op het marktplein ook een openbare toiletvoorziening voor mindervaliden zal komen.

Verwijzen

Maar mocht de bouw van de Hijschkamer om wat voor reden ook niet doorgaan, dan verhuist het huidige invalidentoilet alsnog van de Kloosterhof naar de Markt, naast de kiosk. Volgens Mosman heeft de gemeente ook toegezegd dat er in de binnenstad borden komen die verwijzen naar het invalidentoilet.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.