Volledig scherm
De nieuwe website is 'responsive'. Zowel op computer, tablet als smartphone werkt het nu naar behoren. © Gemeente Hengelo

Nieuwe website gemeente Hengelo online

HENGELO - De nieuwe website van de gemeente is in de lucht. De vormgeving van www.hengelo.nl was al tien jaar oud en voldeed niet meer aan de huidige eisen. Het nieuwe logo, dat begin deze maand al werd onthuld, is op de vernieuwde site doorgevoerd.

Wie de site hengelo.nl regelmatig bezoekt, kijkt deze ochtend even vreemd op. De website lijkt namelijk in niets meer op het oude exemplaar. Volgens een woordvoerder van de gemeente was hengelo.nl dan ook dringend aan vernieuwing toe. 

„We zien in de statistieken dat steeds meer mensen onze website op mobiel bezoeken. Daar was de oude website niet meer op berekend”, stelde de woordvoerder eind vorig jaar. Technisch voldeed het niet meer en de look-and-feel was ook niet meer van deze tijd. „De website is een belangrijk kanaal voor ons. Veel inwoners hebben iets nodig dat daar te vinden is.” 

Duidelijker

De site heeft niet alleen een nieuwe huisstijl gekregen, ook moeten de vernieuwde navigatie en zoekstructuur nu duidelijker zijn. Een analyse heeft uitgewezen welke pagina's het meest interessant zijn voor inwoners en andere bezoekers. Juist die pagina's hebben extra aandacht gekregen en staan op de homepagina. 

De website is onder andere getest door bezoekers van Hengelo, ondernemers en inwoners. De gemeente heeft geprobeerd de website zo geschikt mogelijk te maken voor allerlei doelgroepen, waaronder mensen met een beperking. Deze laatst e groep heeft de site in het Living Lab van Aveleijn getest. Het project heeft zo'n 25.000 euro gekost, het ontwerp is gemaakt door het bureau Creative Bastards uit Enschede, zij ontwierpen ook al het nieuwe gemeentelogo. 

Volledig scherm
De nieuwe homepagina van de website van de gemeente Hengelo © Gemeente Hengelo

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.