Volledig scherm
Eddy van Heel noteert de voorlopige eindstand. Het belteam is blij. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Nije Noabers steunen Twentse kankerpatiënten met 120.000 euro

HENGELO - FC Twente heeft Noabers die de club financieel voort helpen, maar De Nije Stichting heeft ze sinds woensdag ook. Een honderdtal Nije Noabers zorgt samen voor circa 120.000 euro.

Dat is het tastbare resultaat van de belmarathon door ondernemers. De initiatiefnemers Eddy van Heel, Anja Viscaal en Michel ten Hag trommelden twaalf zakenvrienden en –vriendinnen uit de regio op. Zij hingen woensdag in het proeflokaal van de Twentse Brouwerij de hele dag aan de telefoon om geld in te zamelen voor een nieuw onderkomen van het centrum voor zorg en ondersteuning voor (ex)kankerpatiënten.

Beoogd nieuw honk is een boerderij aan de Bruinsweg in Hengelo. De monumentale boerderij is eigendom van de gemeente. Het vij elkaar gebelde bedrag is een eerste aanbetaling voor de koop.

Erfpacht

Die koop gaat binnenkort geschieden. Makelaar Michel ten Hag, die ook tot het belteam behoorde, handelde met een gemeente een constructie uit waarbij de stichting in eerste instantie alleen de opstallen koopt en de ondergrond in erfpacht krijgt. Voordat de Nije Stichting erin kan trekken, moet de oude boerderij eerst nog grondig verbouwd worden. Daar is circa vier ton voor nodig.

Han ten Broeke

Zes uren bellen door de twaalf – ex-Kamerlid Han ten Broeke kwam ook nog helpen – leverde dus dik een ton op. Het minimum-sponsorbedrag was 500 euro. „Maar er waren er ook een paar bij die 5.000 euro hebben gedaan door hun naam aan een ruimte in de boerderij te verbinden”, vertelt Eddy van Heel.

Michel ten Hag verwacht dat de verbouwing over zes tot negen maanden zover is gevorderd dat de Nije Stichting kan verhuizen naar de Bruinsweg.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.