Topdrukte in Hengelo deze vrijdag
Volledig scherm
Topdrukte in Hengelo deze vrijdag © Kim Jansen

Nu al in lange rij voor kerstmiddag in Hengelo

HENGELO - Kerstmiddag is hét feest van het jaar in Hengelo. Duizenden bezoekers komen naar de binnenstad. Nu al is duidelijk dat Hengeloërs er zin in hebben, voor Club Merlijn staat een enorme rij mensen die een kaart proberen te bemachtigen.

Net als vorig jaar is de rij voor de club aan de Langestraat gigantisch. Wel anders is dat er per persoon nog maar twee kaarten worden verkocht. Vorig jaar waren dat er nog vier. Eigenaar Thomas Goorhuis: „Vorig jaar zijn we begonnen met de fysieke verkoop van kaarten. Daarvoor deden we nog aan online inschrijvingen, maar dan liepen computers massaal vast.” Om iedereen gelijke kansen te geven besloot Goorhuis dan maar aan de deur kaarten verkopen. 

Razendsnel

De kaartverkoop aan de deur beviel goed, maar toch zag Club Merlijn dat vorig jaar vele kaarten op Marktplaats terecht kwamen. Goorhuis: „Dan kocht iemand vier kaarten, hield hij er zelf één en zette hij er drie op Marktplaats. Voor prijzen van tachtig tot negentig euro, terwijl een kaart vijftien euro kost. Dat kan niet de bedoeling zijn.” 

Vaste gasten spraken Goorhuis aan op het feit dat ze alsnog geen kaarten hadden. „We hebben daarom de opzet veranderd. Vorig jaar begonnen we om 20.00 uur en stonden de eersten al om 18.00 uur in de rij. Om kwart voor negen was alles uitverkocht en moesten we zo'n 750 man zonder kaarten naar huis laten gaan. We hopen dat we het nu goed doen. Maar op is op.” 

Donderdagmiddag gingen de kaarten van een ander populair kerstmiddagfeest bij The Three Musketeers al in de verkoop. Daar werden alle tickets binnen een 10 minuten (!) verkocht.  

Aftermovie: dit was Kerstmiddag in Hengelo 2018:

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.