Volledig scherm
© Dura Vermeer/Olaf Krakers

Nu nog rimpelloos, straks vol met zwemmers: het nieuwe sportbad in Hengelo

HENGELO - Rimpelloos en glad ligt het water erbij. Nog een paar uur en de eerste zwemmers springen in het nieuwe Twentebad.

Donderdagavond wordt het sportbad in gebruik genomen door vier jonge zwemtalenten van WS Twente. Zij proberen het water uit. Ook wethouder Claudio Bruggink is aanwezig. Een officiële opening volgt later.

Bloashal

Met de opening is Hengelo de enige stad in Overijssel met een overdekt 50 meterbad. Eerst zat op deze plek een buitenbad, dat in de winter een overkapping kreeg en als 'Bloashal' door het leven ging.

 1. Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeergarage MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  Debby moet 455 euro betalen door fout in parkeerga­ra­ge MST: ‘Ik moet hun probleem oplossen’

  ENSCHEDE/HENGELO – Na een familiebezoek in het MST in Enschede komt Debby Nijenhuis zaterdagmiddag opeens voor een zeer onaangename verrassing te staan. De 47-jarige Hengelose ziet bij de slagboom dat ze een boete van 455 euro open heeft staan, gelijk aan ruim 32 dagen parkeren in de parkeergarage. Een fout in het systeem, zo blijkt iets later. „Waar gewerkt wordt, worden fouten gemaakt. Dat vind ik niet het ergste. Maar ik word nu opgezadeld met hun probleem.”
 2. Een plek geven aan vier geliquideerde personen
  PREMIUM
  column

  Een plek geven aan vier geliqui­deer­de personen

  Na de liquidatie van vier personen in zijn stad las ik op de voorpagina van deze onvolprezen krant dat ook burgervader Onno van Veldhuizen even de tijd nodig heeft om dit een plekje te geven. Dat kan ik me goed voorstellen, dat hij dat een plekje moet geven. Maar ja. Waar laat je vier slachtoffers van een criminele afrekening? Ergens onder in een la van het gemeentehuis? Kunnen ze verwerkt worden in een controversieel kunstwerk tijdens het volgende GOGBOT-festival? Moet er misschien gedacht worden aan een monument in het Volkspark? Voor de Groene Gevallenen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.