Volledig scherm
© Lars Smook

Oldenzaalsestraat in Hengelo in drie delen aangepakt, overlast verwacht

HENGELO - Automobilisten en omwonenden ondervinden volgende week vrijwel zeker hinder van het werk aan de Oldenzaalsestraat in Hengelo. Door de parallelwegen open te houden en te overleggen met omwonenden hoopt de gemeente de overlast tot een minimum te beperken. 

De invalsweg krijgt een nieuwe deklaag en nieuwe markering. Vanaf dinsdag is het omrijden geblazen voor verkeer dat over de Oldenzaalsestraat van of naar het centrum rijdt. De weg wordt in drie delen afgesloten, met een overlap tussen de verschillende werkzaamheden.

Twee delen

Van dinsdag 30 juli tot en met vrijdag 9 augustus is de weg in beide richtingen dicht tussen de Oude Molenweg en de Oude Postweg.  Met deel 2 wordt 9 augustus begonnen, dan is het stuk tussen de Oude Postweg en de Sloetsweg, inclusief het kruispunt met de Deurningerstraat dicht voor alle verkeer.

Dit werk duurt tot en met 16 augustus. Op die dag gaat het werk verder op het deel tussen de Hasselerbaan en de Sloetsweg. De oversteek tussen de Castorweg en de Joseph Haydnlaan blijft wel open.

Hinder

De afsluiting brengt hinder met zich mee, waarschuwt de gemeente. Er zijn ruime omleidingen ingesteld, die onder meer lopen via de Beethovenlaan, Laan van Driene, Enschedesestraat en Wolter ten Catestraat of via de Hasseler Es en de Hasselerbaan.

De wegopbrekingen zijn dan nog niet voorbij. Na de Oldenzaalsestraat volgt het werk aan de Deldenerstraat, dat mogelijk nog ingrijpender is. De kruising Deldenerstraat-Bornsestraat-Oldenzaalsestraat is dicht tussen 19 en 30 augustus.  De riolering is aan vervanging toe, de fietspaden worden opnieuw ingericht en er komt meer groen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.