serie afgekocht TT-2019-009680 - HENGELO - Hengelo telt 7 hotspots met gevaarlijke plekken voor fietsende scholieren. Woolderesweg.
EDITIE: HENGELO
FOTO: Lars Smook LS20190322
Volledig scherm
serie afgekocht TT-2019-009680 - HENGELO - Hengelo telt 7 hotspots met gevaarlijke plekken voor fietsende scholieren. Woolderesweg. EDITIE: HENGELO FOTO: Lars Smook LS20190322 © Lars Smook

Omwonenden wachten nog op verkeersonderzoek Seahorseterrein in Hengelo

DEN HAAG/HENGELO – „Het is nu 4 september en de gemeente Hengelo heeft nog steeds niet het beloofde verkeersveiligheidsonderzoek gedaan naar de ontsluiting van het woningbouwplan op het Seahorseterrein”, zei de woordvoerster van een aantal bewoners van de Woolderesweg tijdens een rechtszaak in Den Haag.

Daar behandelde de Raad van State de zogenoemde bodemzaak over het plan om 110 woningen op het Seahorseterrein. Afgelopen april nog wees de Raad het verzoek van de omwonenden af om het bouwplan te blokkeren. Toen zag de Raad in het voornemen om de uitrit van de nieuwe wijk op de Woolderesweg aan te takken geen probleem. Om die reden zei rechter en staatsraad Eric Daalder dat al heel veel van de de bezwaren en situatie bekend is. Toch had hij nog wel vragen over de veiligheid van de fietsers, waaronder veel schoolgaande jeugd, op de Woolderesweg. Hoewel een gemeentewoordvoerder benadrukte dat er nog druk gedacht wordt over de aanleg van twee vrijliggende fietspaden, vinden de tegenstanders dat niet genoeg. Dat lost volgens hen niks op.

Curiestraat

De bewoners, gesteund door de Fietsersbond, vinden het veel beter om de wijkontsluiting of via de Geerdinksweg, of via de Curiestraat te laten lopen. De Geerdinksweg is voor de gemeente geen optie, omdat dat een drukke doorgaande gebiedsontsluitingsweg is. En daar wil de gemeente zo min mogelijk kruisingen. De Woolderesbewoners kunnen daar met de pet niet bij. Een ontsluiting op de Geerdinksweg is volgens hen veel veiliger voor al het verkeer en ook veel logischer. Bovendien hoeven daar geen bomen en groen te worden gekapt. Ook het voorstel om de Curiestraat als zowel in als uitrit te gebruiken, ziet Hengelo niet zitten. De gemeentewoordvoerder tekende nog aan dat er ook nog steeds een bedrijf op het terrein had kunnen zitten. En dan hadden daar vrachtwagens in en uitgereden,’en dat is veel gevaarlijker.’ Volgens de omwonenden is dat een belachelijke vergelijking. Zij zijn heel bang dat de ontwikkelaar straks gaat bouwen en dat er straks een kind onder een auto ligt. Staatsraad Daalder toonde wel begrip voor de bezorgde bewoners,’Ik snap de zorg dat automobilisten op een rustigere weg minder opletten dan op een drukke weg.’ Einduitspraak over enkele weken.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.