De Woolderesweg in Hengelo. Volgens omwonenden is de weg niet geschikt voor de ontsluiting van een wijk met 110 woningen.
Volledig scherm
De Woolderesweg in Hengelo. Volgens omwonenden is de weg niet geschikt voor de ontsluiting van een wijk met 110 woningen. © Lars Smook

Omwonenden: Woolderesweg in Hengelo niet geschikt voor ontsluiting nieuwe wijk

DEN HAAG/HENGELO – De kans dat de Raad van State een streep haalt door het plan om 110 woningen op het Hengelose Seahorseterrein te bouwen, lijkt niet bijster groot, zo bleek dinsdag tijdens een spoedzaak in Den Haag.

Daar vroeg een drietal bewoners van de Woolderesweg om een blokkade van het bestemmingsplan. Zij zijn fel gekant tegen de gekozen wijkontsluiting via de Woolderesweg, pal tegenover hun woningen. Nu kijken zij op een mooie dichte groenstrook met laanbomen aan. Straks, als de Raad het plan goedkeurt, tegen de hoofdontsluitingsweg. Dan schijnen de koplampen in hun woningen, zo vrezen de Hengeloërs. 

Schoolkinderen

Volgens de tegenstanders is Woolderesweg niet geschikt voor de ontsluiting van een wijk met 110 woningen. „Over de Woolderesweg fietsen dagelijks 500 schoolkinderen. De weg is te smal en te onveilig om daar nog eens een wijkontsluitingsweg aan te leggen”, zei de woordvoerster (Y. Koenders-Oude Elferink) van de omwonenden. Zij snappen niet waarom de gemeente niet heeft gekozen voor een directe ontsluiting op de doorgaande Geerdinksweg. De gemeentewoordvoerder was daar duidelijk over. „Dat is een doorgaande gebiedsontsluitingsweg. En daar willen we voor de doorstroming en verkeersveiligheid niet nog een ontsluiting op hebben.”

Heg

En wat de koplampen betreft bleken de gemeente en ontwikkelaar Vanwonen BV bereid om een heg neer te zetten zodat het licht niet in de woningen terecht komt. Volgens de woordvoerster van de omwonenden is de weg en stoep te smal om een heg neer te zetten. Toch leek rechter en staatsraad Mieke van Diepenbeek geen onoverkomelijke problemen in de gekozen wijkontsluiting te zien. „Ik ga alleen maar beoordelen of de gekozen ontsluiting redelijk is en niet of er veel betere oplossingen zijn die ik beter vind. Dat is allereerst een taak van het gemeentebestuur”, aldus de staatsraad.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.