Volledig scherm
© Annina Romita

Onderzoek naar wonen in oude bibliotheek Hengelo

HENGELO - Wonen in de oude bibliotheek aan de Vondelstraat is de meest serieuze optie voor een nieuwe bestemming van dit historische pand. Via de gemeente zijn Hengeloërs vorig jaar opgeroepen om eens met ideeën te komen voor een nieuwe invulling van het leegstaande pand. Dat leverde 76 zeer gevarieerde suggesties op.


Twee ideeën geven aanleiding voor een haalbaarheidsonderzoek, aldus een woordvoerder van de gemeente: woningbouw en een culturele invulling. De gemeente voelt het meest voor woningbouw, zodat dit de meest kansrijke mogelijkheid is.
Er wordt nu een prijsvraag voor projectontwikkelaars gehouden om met ideeën te komen, als onderdeel van een verkoopstrategie voor het gebouw. Eind dit jaar moet hierover meer duidelijkheid komen.
Bij de aangeleverde suggesties waren er verschillende voor woonmogelijkheden in het pand: woon-werkappartementen, huurwoningen, seniorenappartementen en woonruimte voor jongeren. Maar er waren ook veel ideeën voor een culturele bestemming, zoals een kunstzaal, een theater, een museum, een bibliotheek voor de collectie van Techniekmuseum Heim en een muziek- en theaterschool.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.