Volledig scherm
BECKUM - Nieuwbouw is topprioriteit in Beckum. © Christian van der Meij

Onderzoek naar woonwensen in Beckum

BECKUM - De dorpsraad Beckum en KROON Kennisteam gaan een onderzoek doen naar de woonwensen in het dorp. Daarvoor is een speciale website opgezet: www.nieuwbouwinbeckum.nl.

Kleinschalige woningbouw is de topprioriteit in Beckum. Het staat ook centraal in het Dorpsplan, dat eind vorig jaar is vastgesteld. In de Hengelose woonvisie is opgenomen dat er in het kerkdorp tien starterswoningen kunnen worden gebouwd. De twee meest voor de hand liggende bouwlocaties zijn de voormalige supermarkt met naastliggende woning aan de Pastoor Ossestraat en 't Proggiehoes. Maar een keuze is nog niet gemaakt.

Samenwerking

Om de nieuwbouwplannen wat meer vaart te geven, heeft de dorpsraad begin dit jaar een samenwerkingsovereenkomst getekend met KROON Kennisteam. Het woonwensenonderzoek is daar een resultaat van. Dat onderzoek is gericht op de huidige en potentiële nieuwe inwoners van Beckum. Als zij hun wensen delen via de website, kan straks heel gericht worden gebouwd. De bedoeling is dat in 2020 de schop in de grond gaat voor de eerste woningen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.