Volledig scherm
© Reinier van Willigen

Ook Heerlijk Hengelo verbaasd over subsidie WinterWorld

HENGELO - Het bestuur van Stichting Heerlijk Hengelo is verbaasd over de totstandkoming van WinterWorld op het Burg. Jansenplein. Met name vanwege de verstrekte subsidie. Andere organisaties spraken al eerder hun verbazing uit.

Heerlijk Hengelo laat in een brief aan het college van B en W weten dat het geen bezwaren heeft tegen het evenement. Maar dat WinterWorld, met onder meer een ijsbaan en kerstmarkt, de categorie I-status voor de subsidiëring krijgt toegekend, doet de bestuursleden ‘de wenkbrauwen fronsen’. Met deze status heeft het evenement recht op een gemeentelijke bijdrage van 20 mille.

Voorwaarde
In de brief wist Heerlijk Hengelo van één van de voorwaarden voor een categorie I-status: bezoekers hoeven niet te betalen. Maar WinterWorld is niet gratis. Voor het betreden van de schaatsbaan moeten bezoekers 6 euro betalen. Daarnaast mag het winterevenement volgens de stichting de stroom van het gemeentehuis gebruiken. Dat mocht Heerlijk Hengelo ook. Klein verschil: WinterWorld hoeft hier niet voor te betalen en dat moest het culinaire evenement wel.

Makro
WinterWorld was eerder gepland op de parkeerplaats van de Makro. Onder meer na aandringen van de PvdA werd het evenement binnen tien dagen naar de binnenstad verplaatst. Heerlijk Hengelo vraagt zich af of de juiste vergunningen in deze korte tijd verleend kunnen worden.

Volgens het bestuur zal het grand café van WinterWorld een ‘negatieve spin-off’ hebben op de bestaande horeca. Heerlijk Hengelo kreeg het dringende verzoek van Bureau Hengelo om samen te werken met plaatselijke ondernemers. Het bestuur vraagt het college of WinterWold dit dringende verzoek ook heeft ontvangen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.