Op rattenjacht langs waterloop in Hengelo

HENGELO - De ratten moeten weg bij de Omloopleiding in Hengelo, voordat daar met een opknapbeurt wordt begonnen. Maar met de overlast valt het vooralsnog mee.

Een foto, genomen vanaf een talud van de Omloopleiding, geeft een nogal alarmerend beeld: vier zwarte vlekken zijn erop te zien. Het zijn de ingangen van vier rattenholen. Zulke situaties, gecombineerd met signalen van bewoners die nog wel eens ratten zien lopen, geven aanleiding tot ferme maatregelen.
Want over anderhalve week begint aannemersbedrijf Dusseldorp uit Borne met een ingrijpende opknapbeurt van deze waterloop. De bruine ratten gaan zich dan verspreiden. Daarom heeft Dusseldorp een ongediertebestrijder in de arm genomen.
In het randje met blubber langs het water tonen pootafdrukken dat er inderdaad ratten rondlopen. Hier heeft de specialist dan ook z’n vangkisten neergezet.
Met lieslaarzen aan staat de rattenvanger, die anoniem wil blijven, deze vrijdagochtend in het water, om de zaak te controleren. Hij heeft twee weken geleden 45 dozen met rattenklemmen langs de oevers verstopt, over een lengte van 800 meter.
Maar er blijken slechts twee dode exemplaren in de dozen te zitten, net zoveel als vorige week tijdens de eerste controle. De overlast lijkt, althans langs de Wethouder Kampstraat, mee te vallen. De grote hoeveelheid hondendrollen langs de beek is vooralsnog hinderlijker.
„We zitten veel in agrarisch gebied, daar zien we ’t wel eens anders. Waar voer is, daar is ongedierte. En hoe meer voer, hoe meer ratten", zegt de ongediertespecialist zaterdag in De Twentsche Courant Tubantia.

Tubantia gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement  

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.