Op zoek naar 'beatbands' van toen

Hengelo - Hoe meer ze in hun archief kunnen opslaan, hoe beter het is. Pel Kotkamp en Hans ten Brummelhuis doen er alles aan om het Poparchief Hengelo compleet te krijgen.

"Inmiddels hebben we zeven bands op de site staan", zegt voorzitter van Poparchief Hengelo, Pel Kotkamp, in de krant van woensdag. "Maar er zijn er nog veel meer. Sowieso twintig. Die proberen we bij elkaar te krijgen, we hopen dat mensen die meer weten zich melden."

Oude entreekaartjes, posters, maar ook verhalen van bezoekers en informatie over bandjes die in de jaren '60 en '70 in Hengelo actief waren: de mensen van het Poparchief willen zoveel mogelijk binnen krijgen om het archief te completeren. "Audiofragmenten zouden ook heel mooi zijn, maar we verwachten dat die er niet zoveel zijn", zegt Kotkamp. "Destijds had je natuurlijk geen mobieltjes om alles mee vast te leggen."

Eén Hengelose band had wel zo'n audiofragment. The Spiders, een bandje bestaande uit leerlingen van de Bataafse Kamp, stuurde dit fragment op.

Zelf in het bezit van materiaal dat van waarde kan zijn voor het Poparchief Hengelo? Neem contact op via info@historischmuseumhengelo.nl

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.