De Blauwe Engel gaat geen meter rijden, verzekeren de initiatiefnemers van het spoorfietsen. De buurt wil die toezegging in het bestemmingsplan hebben.
Volledig scherm
PREMIUM
De Blauwe Engel gaat geen meter rijden, verzekeren de initiatiefnemers van het spoorfietsen. De buurt wil die toezegging in het bestemmingsplan hebben. © Frans Nikkels

Opnieuw buurtprotest tegen uitbreiding Spoorfietsen tussen Hengelo en Twekkelo: ‘Er kunnen wel 100.000 bezoekers per jaar komen’

DEN HAAG/TWEKKELO - Omwonenden tegen de uitbreiding van het spoorfietslijntje van Rail Pleasure in Twekkelo stonden maandag voor de tweede keer tegen de gemeente Hengelo bij de Raad van State. Ze denken dat er niets terechtkomt van het voornemen van de gemeenteraad dat het een kleinschalige recreatieve voorziening moet blijven.

  1. Een skipak, gasstelletje en blikken bonen: zijn Twentenaren voorbereid op een cyberaanval? ‘Ik red me wel 48 uur’
    PREMIUM
    Met video

    Een skipak, gasstelle­tje en blikken bonen: zijn Twentena­ren voorbereid op een cyberaan­val? ‘Ik red me wel 48 uur’

    De Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid wil dat Nederlanders zichzelf ten minste 48 uur kunnen redden als een cyberaanval of ramp het land platlegt. Zijn Enschedeërs ook voorbereid? Hebben ze thuis een gasstelletje, extra flessen water en eten? Verslaggever Arjan te Bogt vroeg het op straat. „Ik heb vier kinderen, dus dan heb je altijd veel in huis.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo