Volledig scherm
Sinds vorig jaar is Global Sports Communication, het bedrijf van voormalig topatleet Jos Hermens, eigenaar van de FBK Games. © VI Images / Ed Turk

Organisatie FBK Games klopt
opnieuw aan bij gemeente Hengelo

HENGELO - Opnieuw klopt de organisatie van de FBK Games aan bij de gemeente Hengelo voor ‘meer structurele ondersteuning’. Het college van B en W staat daar positief tegenover.

Sinds vorig jaar is Global Sports Communication, het bedrijf van voormalig topatleet Jos Hermens,  eigenaar van de FBK Games. Hermens nam de organisatie over van het Belgische Golazo. Volgens het Hengelose college investeert Global Sports fors in het internationale atletiekgala en doet het bedrijf er alles aan om het evenement goed neer te zetten. ‘Zij kan dit echter niet alleen’, aldus het college in een brief aan de gemeenteraad

Subsidie

Sinds 2013 ontvangen de FBK Games geen structurele subsidie meer van de gemeente. Twee jaar geleden vroeg Golazo ook al om een extra bijdrage. Nu probeert Global Sports het dus opnieuw. Bij de gemeente is het verzoek neergelegd om ‘meer structurele ondersteuning’. Naar aanleiding daarvan stelt het college de raad voor om in de loop van mei een politieke markt te houden over de toekomst van de FBK Games.

Topsport

Het college zelf staat positief tegenover het verzoek. Waarbij wordt verwezen naar het coalitieakkoord. Daarin spreekt het college het voornemen uit om de topsport in Hengelo te ondersteunen. De FBK Games worden daarbij expliciet genoemd als een van de speerpunten.

Logisch

Wat het verzoek van Global Sports precies inhoudt en om hoeveel geld het gaat, wil toernooidirecteur Hans Kloosterman nog niet zeggen. „We willen onze plannen eerst presenteren aan de gemeenteraad. Maar wij zijn zo’n groot en beeldbepalend evenement voor Hengelo, dat wij het logisch vinden dat de gemeente daar ook aan meebetaalt. We willen heel graag samen optrekken om de games verder uit te bouwen.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.