Volledig scherm
© DreamStime

OSG Hengelo overweegt aangifte na meerdere DDoS-aanvallen op systemen

HENGELO - De OSG Hengelo, waar vier Hengelose scholen onder vallen, is de afgelopen tijd getroffen door meerdere DDoS-aanvallen op de ict-systemen. De aanvallen waren gericht op de Netwerk- en Magister omgevingen van de scholengemeenschap: de administratie en het leerlingvolgsysteem. De school is nog op zoek naar de bron.

Bij een DDoS-aanval wordt een groot aantal verzoeken tegelijk verzonden naar hetzelfde systeem vanaf vele punten via het internet. Als gevolg komt het hele systeem van in dit geval de school plat te liggen. DDoS-aanvallen komen tot stand via illegale software, waar met één druk op de knop gigantische hoeveelheden informatie kunnen worden verstuurd. 

Juridische stappen

OSG Hengelo treedt naar buiten over de DDoS in een brief ondertekend door Charles Dams, voorzitter van het College van Bestuur. De scholengemeenschap overweegt aangifte te doen: “Er wordt op dit moment nog actief gezocht naar de bron van de aanvallen. Aangezien een DDoS aanval strafbaar is, overweegt OSG Hengelo samen met Iddink Digital BV  bij vermoedens over de initiator van deze aanvallen juridische stappen.”

Onder OSG Hengelo vallen 't Genseler Praktijkonderwijs, het Bataafs Lyceum, Het Montessori College Twente en het CT Stork College.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.