Volledig scherm
Hans van Wieren presenteerde 25 jaar lang programma's bij RTV Oost. © RTV Oost

Oud-presentator RTV Oost Hans van Wieren (66) overleden

HENGELO – In Hengelo is op 66-jarige leeftijd oud-presentator Hans van Wieren van RTV Oost overleden. Van Wieren presenteerde 25 jaar lang verschillende programma’s op zowel tv als radio bij RTV Oost.

Hans van Wieren overleed in het hospice in Hengelo. Hij was al geruime tijd ziek. Niet lang voordat Van Wieren met pensioen ging bij RTV Oost, openbaarde zich slokdarmkanker bij hem. Hij presenteerde in mei 2018 zijn laatste programma bij de regionale omroep.

Nestor

De Hengeloër gold jarenlang als de nestor van de redactie. Van Wieren begon al in 1977 bij de regionale omroep. Voor de sportredactie deed hij vijftien jaar lang op freelance basis de verslaggeving van paarden- en hockeysport. In 1993 verruilde hij zijn baan in het onderwijs voor een vast dienstverband bij RTV Oost.

‘Hart bij de radio’

Bij de start van de tv-uitzendingen presenteerde Van Wieren ook ‘Sport op maandag’ , „maar Hans was meer een man van de radio. Daar lag zijn hart”, zegt directeur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost, die Van Wieren kenschets als ‘een aardige, gedreven en hardwerkende collega’. „Hans neigde naar perfectie en breidde zich altijd tot in de puntjes voor op zijn programma’s.” Collega-presentator Bert van Losser beaamt:  “Er is hier niemand die zijn programma's zo goed voorbereidt als Hans deed. Ik hem veel van hem geleerd. Hij was prettig in de omgang, maar ook zeer gesloten.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.