De scootmobiel van de oudere dame
Volledig scherm
De scootmobiel van de oudere dame © Facebook Politie Hengelo

Oude vrouw op klaarlichte dag op straat beroofd in Hengelo

HENGELO - Een oudere vrouw in een scootmobiel is maandag op klaarlichte dag overvallen op de Laan van Driene in Hengelo. Twee jongens op een fiets rukten haar handtas weg.

Politie Hengelo meldt op Facebook dat de vrouw rond 15.30 uur van achteren door twee jongens op een fiets werd benaderd. De vrouw, die op een scootmobiel reed, had haar tas tussen de voeten gezet. De jongen die achterop de fiets zat, trok haar handtas bij het passeren snel weg. Hierna vluchtte het tweetal snel richting zorginstelling De Opmaat.

Volgens de politie is de oudere dame enorm geschrokken van de roof. Zo zou ze hard hebben gegild.

Getuigen?

Politie Hengelo roept getuigen op zich te melden. “Dit is op klaarlichte dag gebeurd en mevrouw gaf aan dat ze nog meer mensen op straat zag lopen die mogelijk iets gezien hebben.” Een duidelijk signalement van de jongens ontbreekt. De oudere dame heeft de daders niet goed gezien. Wel weet ze dat de jongens donkerblauwe kleding droegen en dat hun gezichten deels bedekt waren door een capuchon. De vrouw reed zelf rond in een rode scootmobiel die ze heeft versierd met bloemenslingers.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.