Volledig scherm
Techniekmuseum HEIM: een bekende naam die gaat verdwijnen. Daar komt 'Oyfo' voor in de plaats. De verzamelnaam voor de nieuwe fusie-organisatie met museum, Crea en muziekschool

Oyfo, zo heten HEIM, Crea en muziekschool Hengelo voortaan

HENGELO Oyfo. Onder die naam gaan creatief centrum Crea, techniekmuseum HEIM en de muziekschool de toekomst in. Vanmorgen werd de nieuwe naam met logo en huisstijl feestelijk gepresenteerd, temidden van de medewerkers en de vrijwilligers. Crea en HEIM zijn al gefuseerd, de muziekschool komt erbij.

De ondertitel van Oyfo: kunst & techniek. De naam en het nieuwe logo worden de komende tijd gefaseerd ingevoerd. De naam zal ook ‘geladen’moeten worden, legde Lous Kerkhof uit, directeur van de cultureel-technische fusie-organisatie. Alle activiteiten van Oyfo kunnen eronder worden gehangen, bijvoorbeeld op affiches en op tassen: dans, theater, muziek, beeldende kunst, techniekmuseum.

Kort en bondig

‘Toegankelijk en fris, fictief, nieuw, kort en bondig’, zo vatte ontwerpster Marloes Jansink van ontwerpbureau Vanille de achtergronden van ‘Oyfo’ samen. Het zal even wennen worden, zegt ze, en dat moet je even de tijd geven, luidt haar advies. De namen HEIM en CREA verdwijnen daarmee uit beeld. Helmig Kleerebezem, mede-oprichter van het techniekmuseum: “Dat is inderdaad een kwestie van wennen. En dat zal nog wel even duren.”

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.