Volledig scherm
© Christian van der Meij

Pakketje wegbrengen? Niet meer in centrum Hengelo

HENGELO - In alle stilte is per 1 juli in de Brunawinkel aan de Markt het postagentschap opgeheven. Eigenaar Robert Einhaus van de winkel zag er na acht jaar geen gat meer in het agentschap open te houden als gevolg van de lagere vergoeding die PostNL wil geven.


„De vorige vergoeding die we kregen was ook al niet voldoende. Elke maand moesten we er 500 euro bijleggen. Met de nieuwe vergoeding zou dat 1000 euro worden. Het voelde voor ons als erop of eronder. Als we waren doorgegaan, was de winkel helemaal weggeweest binnenkort”, zegt Einhaus. 

Ouderen
Einhaus heeft er geen spijt van dat hij is gestopt. „Ik ben blij dat we er vanaf zijn. Jammer voor die oudere mensen. Ze zullen iets verder moeten lopen voortaan.” In het centrum van Hengelo is nu geen postagentschap meer gevestigd.

Hoge hoed
Het dichtsbijzijnde agentschap is gevestigd bij Multicopy aan de Oldenzaalsestraat. Eigenaresse Ankie Westerwijk stelt dat het agentschap annex businesspoint, postbussenverhuur voor de zakelijke markt, al 3,5 jaar bestaat. Uit oogpunt van serviceverlening blijft dat ook nog wel zo. „Uiteindelijk hangt het er vanaf wat PostNL nog meer uit de hoge hoed tovert.”

Ondernemers met een postagentschap hebben een kort geding aangespannen tegen PostNL, de uitspraak is op 17 augustus.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.