Volledig scherm
© Thinkstock

Particuliere kliniek in Hengelo moet van inspectie stoppen met ingrepen

HENGELO - Clinique Dr. Don in Hengelo mag voorlopig geen operaties uitvoeren. Dat heeft de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGZ) besloten. Volgens de inspectie is de patiëntveiligheid in gevaar. De kliniek biedt onder meer liposucties en ooglidcorrecties aan.

Bij een inspectie vorige maand is gebleken dat Clinique Dr. Don 'zich niet houdt aan de normen voor goede zorg'.

Naalden
Medische hulpmiddelen voor de ingrepen werden niet goed gereinigd. Dat geldt onder meer voor holle naalden die worden gebruikt voor liposucties.

De apparatuur die Dr. Don gebruikt, is volgens IGZ niet aantoonbaar onderhouden. Anesthesieapparatuur was vies en stoffig. Behandelkamers werden als spreekkamers gebruikt en er stond onnodig meubilair.

Maatregelen
Clinique Dr. Don moet verbeteringen doorvoeren. Dat moet binnen drie maanden gebeuren. Zo moet de kliniek ervoor zorgen dat er beleid komt voor het schoonmaken en schoonhouden van de apparatuur voor anesthesie. Ingrepen als grote liposucties moeten worden uitgevoerd in een daartoe uitgeruste behandelkamer en instrumenten die bij ingrepen worden gebruikt, moeten volgens de regels worden schoongemaakt en gesteriliseerd. Ook moeten apparaten die worden gebruikt voor desinfectie en sterilisatie tijdig worden onderhouden.

De kliniek mag pas weer operatieve ingrepen uitvoeren als er maatregelen zijn getroffen.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.