Wethouder Elferink legt de laatste steen.
Volledig scherm
Wethouder Elferink legt de laatste steen. © Jan Ankoné

Pastoriestraat in Hengelo krijgt steeds meer smoel

HENGELO - Met de nieuwe bestrating is de Pastoriestraat nog niet af. Er valt nog een hoop werk te doen.

Dat zei Evert-Jan Krouwel van de Stichting Pastoriestraat 3.0 donderdagmiddag bij de officiële opening van het vernieuwde Pastorieplein, tussen The Three Musketeers en 't Neutje. Wethouder Marcel Elferink mocht de laatste steen leggen.

Warm

De Pastoriestraat heeft een grondige facelift ondergaan. De straat zelf heeft een gelijkvloerse, warme, rode bestrating gekregen. Net als het pleintje. Volgens Krouwel sluiten de terrassen nu veel beter op elkaar aan.

 Met deze opknapbeurt is een belangrijk onderdeel van het zogenaamde 'elf-puntenplan' gerealiseerd. Er zijn al meer slagen gemaakt. 't Neutje, Hengelo's oudste café, is weer open. De voormalige wagenloods van Wilmink krijgt een nieuwe bestemming.

Van der Kreeft

De verbouwing van het oude pand van schoenenzaak Van der Kreeft is al in volle gang. Boven komen appartementen, die zullen worden verhuurd aan expats. Beneden komt horeca, zo vertelden de nieuwe eigenaren donderdagmiddag.

Allemaal positieve ontwikkelingen. Maar er moet nog meer gebeuren, zei Krouwel. Hoge prioriteit heeft het pand van De Tapperij. Het huidige voorfront vormt een dissonant. Als het aan de stichting ligt, komt er een nieuwe gevel met twee puntdaken. Met de Amsterdamse eigenaren lopen daarover al gesprekken.

Verscholen

Een andere wens is om het Lambooijhuis, dat nu nog verscholen gaat achter een schutting, weer bloot te leggen. Verder is het de bedoeling om meer evenementen op het plein te organiseren. "Het gaat allemaal niet van vandaag op morgen. Maar we trekken er hard aan", aldus Krouwel.

Van wethouder Elferink kregen de initiatiefnemers een groot compliment. Hij had ook nog een nieuwtje: rond het Pastorieplein komt nieuwe, sfeervolle verlichting. De huidige lantaarnpalen verdwijnen.  De nieuwe verlichting komt aan de panden te hangen. In september gaat de gemeente ermee aan de slag.

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.