Volledig scherm
Het personeel van Siemens en de vakbonden horen komende week van de ondernemingsraad wat er te gebeuren staat. © ANP

Personeel Siemens hoort komende week meer over sluiting

HENGELO – De 650 werknemers van Siemens Hengelo en zusterbedrijf Heat Transfer Technology – het vroegere NEM – in Hengelo horen komende week meer over de voorgenomen sluiting.

De adviesaanvraag voor de sluiting is vrijdag door de hoofddirectie verstuurd naar de ondernemingsraad van beide bedrijven. Komende week wordt in overleg met de directie vastgesteld welke informatie uit de aanvraag de ondernemingsraad mag delen met de vakbonden en het personeel. Sommige elementen uit de adviesaanvraag kunnen nog niet meteen openbaar worden gemaakt.

Onderhandelingen

Dat de adviesaanvraag de deur uit zou gaan, was al bekend. Het bedrijf wilde er niet langer meer wachten nu onderhandelingen over een overname van de vestiging Hengelo voorlopig op niets zijn uitgelopen. Als mogelijk overnamekandidaten worden de Van Der Leegte Groep (VDL) en de Franse energiebedrijf Engie (voorheen GDF Suez) genoemd.

Afgelopen week stelden CDA-Tweede Kamerlen Pieter Omtzigt en Mustafa Amhaouch nog vragen aan minister Wiebes van Economische Zaken over de situatie rond Siemens in Hengelo. De Kamerleden willen onder meer weten hoe wordt samengewerkt tussen Siemen AG, Siemens Nederland en de Nederlandse regering om de werkgelegenheid in Hengelo te behouden. 

In samenwerking met indebuurt Hengelo

Hengelo e.o.